Leivanädal 2017

9.-13.oktoober oli pühendatud leivale.

Osade klassidega käidi Olustvere leivakojas leiba küpsetamas. Saime igaüks teha just sellise leivakaku nagu ise soovisime ja lisada hulka erinevaid seemneid.

Seni kuni meie leivakakukesed ahjus küpsesid, külastasime kahte muuseumituba, kus ühes oli topised ja teises puuhobused. Käisime  tallis, kus nägime erinevaid loomi –  siga, küülikud, kitsed ja lambad.  Ka õues jalutades  saime koplitest imetleda hobuseid, kitsi ja alpakasid.

9klass ja LA käisid Kurgja talurahvamuuseumis, kus nad samuti nägid leivategu ja erinevaid talutöid, mida vanal ajal tehti.

Kasvatusrühmad valmistasid erinevaid kooke ja suupisteid, mille üheks olulisemaks koostisosaks oli leib.

Reedel toimus õp Jaana eestvedamisel leiva degusteerimine. Kokku oli sel päeval võimalik maitsta 8 erinevat leiba. Igaüks, kes maitses,  hindas leiba plussi või miinusega, vastavalt sellele, kas maitses või mitte. Kõige lemmikumaks osutus üllatusleib, mille küpsetas meie enda kokatädi Reet. Üllatusleiba kommenteeriti sõnadega väga hea ja kõige parem. Loomulikult on äsja ahjust tulnud soe koduleib see parim.

Ülevaade leiva degusteerimisest:

Tatraleib : 6+ 5- (kommentaar – jube)

Rukkipala: 11+ 2-

Tera-tasku: 13+

Eve-Kati leib: 12+ 1-

Rehe teraleib: 7+

Täistera röst: 13+ 1-

Üllatusleib: 14+(kommenaatarid- kõige parem, väga hea)

 

Kommenteerimine on suletud.