Emakeelepäev – 14.märts

Eesti keele ja kultuuri päeva hakati esimese eesti luuletaja Kristjan Jaak Petersoni sünniaastapäeval tähistama 1996. aastal. Selle päeva tähistamise mõtte algataja oli Sondas elav kooliõpetaja ja keelemees Meinhard Laks. 1999. aastal kuulutati emakeelepäev riiklikuks pühaks. Sel päeval korraldatakse teemakohaseid üritusi kogu Eestis, eelkõige koolides ja kultuuriasutustes.

Ka meie tähistasime Lahmuse koolis emakeelepäeva ja õpetaja Vika koos logopeed Tiinaga valmistasid ette erinevaid ülesanded terveks nädalaks. Sel aastal pühendasime emakeelenädala eesti lastekirjaniku Ellen Niidule.

Emakeelepäeval, 14.märtsil, kogunesime 4 tunni ajal saali, kus logopeed Tiina rääkis meile emakeelepäevast lähemalt ja tutvustas Ellen Niidu loomingut.
SAM_5526SAM_5528SAM_5530SAM_5533SAM_5534

Lapsed esinesid luuletustega ning õp Vika oli ettevalmistanud näidendi “300 grammi koort”, mis pärineb E.Niidu raamatust Pille-Riini lood.

SAM_5538 SAM_5544 SAM_5550

 

Aktus lõppes ühe tõelise rongisõiduga, kus meiegi rongijuht tukkuma jäi ning koos kutsude ja kiisudega kraavi sõitis.

SAM_5554 SAM_5561

Kommenteerimine on suletud.