10.2010 arhiiv

Tervisedendusest kõneles Silva Kolk

25.10.2010

25. oktoobril kõneles kooli tervisedendusest Viljandimaa Tervist Edendavate Koolide koordinaator Silva Kolk.

Lahmuse kooli võimla on 10 aastat vana

21.10.2010

21. oktoobril tähistasime Lahmuse kooli võimla 10. sünnipäeva. Kutsusime külla inimesed, tänu kellele võimla 2000. aastal valmis: Aime Hovančaks, kes töötas sel ajal kooli direktorina, perekond Buchmann, kes aitas leida rahalised vahendid, Eero Metsvahi, kehalise kasvatuse õpetaja, võimla idee autor ja teised. Tore, et Eero lammutus- ja ehitusprotsessi filmilindile jäädvustas, nüüd oli möödunut tore meenutada. Ürituse peakorraldaja Kristjan Kärt tänab kõiki külalisi ja korraldusmeeskonda.

Lugesime “Tähekesi”, tegime viktoriini

19.10.2010

„Tähekeste“ ettelugemisõhtu õpilaskodus
19. oktoobril toimus „Tähekeste“ ettelugemise õhtu, kuhu kogunesid nooremad rühmad. Tähistasime ajakirja „Täheke“ 50-ndat ilmumisaastat. Raamatukogutöötaja Milvi Ruut rääkis, millest ajakirjas kirjutatakse, kes seal kirjutavad ja joonistavad. Saime teada, et „Tähekesele“ saavad ka lapsed ise kirjutada, joonistada. Ajakiri on olnud juba laste emade, isade lugemislaual. Praegu on võimalik „Tähekest“ lugeda ka internetis, lisaks saab seal mängida põnevaid mänge.
Meie lugemisõhtu lugejad olid Peeter Paul, Raili, Marie ja Milene. Nad lugesid „Tähekesest“ ette erineva sisuga lugusid. Elevust tekitasid anekdoodid ja meeleolu muutus lõbusaks. Õhtu lõppes viktoriiniga. Kõik osalejad olid aktiivsed vastajad.

Tunnis oli külalisõpetaja Jaan Leemets

19.10.2010

19. oktoobril oli „Tagasi kooli“ nädala külalisõpetajaks Jaan Leemets Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist. Ta andis tundi LÕK + TT klassile. Tema jutust jäi kõlama sõnum:“Õppima ja pingutama peab, siis saab eluga edasi“.

Tervislikest eluviisidest kõnelesid Katri-Liis Loori ja Minna-Mai Bergmann

18.10.2010

18. oktoobril käisid Lahmuse Koolis õpilastega rääkimas Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli ämmaemanduse 4. kursuse tudengid. Katri-Liis Loori ja Minna-Mai Bergmann.
Teemad: Suitsetamine (aktiivne ja passiivne) on pahe, vesipiip ei ole turvaline, sugulisel teel võivad levida haigused, kuidas neist hoiduda; milliseid rasestumisvastased vahendid on kasutusel ja kuidas neid kasutada. Õpilased said mõõta vingugaasi sisaldust enda organismis ja küsida erinevaid küsimusi. Ürituse korraldas kasvataja Aire Seero.

Madis Reinmäe tuli õp J. Leemetsa kutsel „Tagasi kooli“

18.10.2010

18. oktoobril külastas meie kooli vilistlane Madis Reinmäe. Ta kõneles kooli vanemate klasside õpilastele oma koolielust ja kuidas ta elutee edasi on kujunenud. Madis on palju õppinud ja tööd teinud ning on oma eluga rahul. Tal on kesk-eri haridus. Praegu juhendab ta Kildu koolis kunstiringi.

“Mõõdame metsa”

14.10.2010

14. oktoobril käisid 8. klassi õpilased koos õp Jaanika Metsvahiga loodusõppeprogrammi raames Labida kivi juures, kus osaleti projektis „Mõõdame metsa“. Retke juhtis Pille Udam.

EEO rahvastepallis II koht

14.10.2010

14. oktoobril osales Lahmuse Kooli õpilaste võistkond ja õp K. Kärt Urvaste Koolis EEO toimetulekuklasside rahvastepalli meistrivõistlustel. Saavutati II koht. Võistkonda kuulusid Milene Saar, Agnes Soll, Grete Soolo, Mairo Jakobson, Ivalo Soolo, Rauno Kivimets.

Tööõpetuse kümnevõistlus

13.10.2010

13. oktoobril korraldas õp Kuuno Tiitus meie koolis TÖÖÕPETUSE KÜMNEVÕISTLUSE. Poisid olid jagatud nooremasse ja vanemasse vanusegruppi. Võisteldi individuaalselt järgmistel aladel:
10 kruvi keeramine klotsi – noorematest tublim Kalmer Ehala, vanematest Indrek Pallo
10 naela löömine – Renek Soopärg, Indrek Pallo
Käsisaega puupakust tüki saagimine – Kalmer Ehala, Madis Suursaar
Tikksaega tapi saagimine – Rauno Zanin, Mario Pipart
Vineerisaega puzzle saagimine – Renek Soopärg, Peeter Uzdanov
Aukude puurimine – Rauno Zanin, Rauno Jürisoo
Detaili mõõtmine, märkimine – Renek Soopärg, Madis Suursaar
Kujundi kokkupanek aja peale – Murat Musajev, Mario Pipar
Üllatusülesanne (paberlennuki voltimine ja lennutamine kauguse peale) – Murat Musajev, Madis Suursaar

Kümnevõistluse võitjad
I koht Renek Soopärg
II Rauno Zanin
III Mihkel Jordan

I Madis Suursaar
II Mario Pipar
III Sander Sarapson
IV Indrek Pallo
V Igor Nazarov
VI Kert Kardsepp

Võistlusel jälgiti kui hästi on omandatud töövõtted ja kuidas poisid tunnevad tööriistu. Kõiki osavõtjaid autasustati medalite ja diplomitega.
Üritus oli põnev ja õp Tiitus arvab, et seda võiks järgmisel aastal kindlasti korrata, võib-olla kutsume osalejaid ka sõpruskoolidest.
Täname kõiki kohtunikke – õp Evi, õp Kristjan, õp Kaja, õpilasi Kermo ja Mairo;
Fotograafe – õp Jaanika, õp Mati

Tüdrukud õppisid naha hooldamist

13.10.2010

13. oktoobril kõneles nahahooldusest ja õigest kosmeetikatoodete kasutamisest Piret Põlme kosmeetikafirmast „Oriflame“. Esmalt tehti näohooldus, hiljem oli kõigil soovijatel võimalus teha nahale sobiv hooldus ja meik. Ürituse korraldas õp Janne Leemets.