10.2009 arhiiv

AASTA ÕPETAJA

26.10.2009

Aasta õpetaja Lahmuse Kooli AASTA ÕPETAJA 2009 on tööõpetuse õpetaja KUUNO TIITUS. Õnnitleme!

Ettelugemispäeval Viljandi raamatukogus

21.10.2009

20. oktoobril osales Mihkel Jordan Viljandi Linnaraamatukogus ettelugemispäeval. Iga õpilane sai katkendi E. Valteri raamatust „Iika“, millega tutvumiseks anti aega 25 minutit ning siis tuli lugu kõigile ette lugeda. Hinnati ilmekust ja lugemise ladusust. Mihkel luges julgelt, teda juhendas õp Evi Putrolainen.

“Limpa ja mereröövlid” teatris “Ugala”

21.10.2009

20. oktoobril korraldasid klassijuhatajad Aurelika Reimann, Helen, Rajamäe, Jaana Henn oma klassidele ühiskülastuse teatrisse „Ugala“. Vaadati etendust „Limpa ja mereröövlid“.

Loodusretk “Tunneta loodust”

21.10.2009

12. oktoobril sõitsid 1., 3.,4. klassi, TT1 ja TTLA õpilased oma õpetajatega Soomaa keskusesse, kavas oli loodusretk „Tunneta loodust“

Keskkonna spetsialist Triinu Saluste tutvustas vee-elustikku

19.10.2009

8. oktoobril oli meil külas keskkonna spetsialist Triinu Saluste. Esmalt läksime Lahmuse järve äärde, et püüda sealt mõned vees elavad putukad. Nii nagu Triinu ütles: „Saak oli hea“. Edasi asusime neid putukaid lähemalt vaatlema. Roosasse saali oli valmis pandud mikroskoobid, et vee-elanikke täpsemalt uurida. Putukad olid tõesti omapärased. Et nad nii põnevad välja näevad, seda ei oleks paljud vaatlejad ilma suurendusklaasi all vaatamata teadnud.

Leivanädalal

19.10.2009

Leivanädala puhul seadis õp Maire Reimand stendile huvitavaid fakte leivast.
Õp Kaja Saare juhendamisel valmisid TT1 ja TT2 õpilaste poolt tööõpetustundides toredad veskid, mis leivanädala puhul näitusele seati.

Leivanädalal külastasime Sürgavere muuseumi.

19.10.2009

7. oktoobril külastasime õp Aurelika Reimanni ja Janne Leemetsa eestvedamisel Sürgavere muuseumituba. Meid võttis vastu Endla Reimann ja tema valmistatud värske leiva lõhn. Tähistasime koolis LEIVANÄDALAT , sel puhul kõneles ka pr Reimann meile leiva ajaloost ja tavadest, esitas mõistatusi.
Muuseumisse oli kogutud palju vanaaegseid esemeid, põllutööriistu, pille, koolivorm, koolivormi müts ning palju muud.
Saime maitsta tema valmistatud leiba ning mängida „Rukkilõikust“ ja „Talurahva mängu“.

EEO jooksukrossil saavutas Milene I koha, Rauno II koha

19.10.2009

1. oktoobril toimus Kiigemetsa Koolis EEO jooksukross. Õp. Kristjan Kärt valis välja kooli kiiremad jooksjad ning osales nendega võistlustel. Meie kooli õpilased saavutasid seal väga häid tulemusi: Milene Saar – I koht, Rauno Kivimets – II koht, väga tublilt jooksid Renek Soopärg, Grete Soolo, Johan Suursaar, Arti Kuuse, Jan Kaasik, Sven Kaasik.

RETK RABAS

19.10.2009

1. oktoobril sõitsid 7. ja 9. klassi õpetajad ja õpilased Hüpassaarde, kus toimus keskkonnaameti programmi toel ja Triin Saluste eestvedamisel huvitav õppekäik „Retk rabas“. Käies loodusrajal, tutvuti raba elu-oluga, hiljem täideti töölehti.

Algas HEA ÕPETAJA KUU

19.10.2009

1. oktoobril algas HEA ÕPETAJA KUU
Nii nagu paljudes koolides täna, toimusid ka meie koolis joonistustunnid, kus õpilased joonistasid häid õpetajaid. See oli HEA ÕPETAJA KUU esimene üritus – ehk nii nagu peakorraldajad seda ise nimetasid – suur üle-Eestiline joonistustund.