02.2012 arhiiv

VÜKK i tugiõpilased jagasid kogemusi

29.02.2012

29.veebruaril toimus Lahmusel Viljandi Ühendatud Kutsekeskkooli ja meie kooli tugiõpilaste koolituspäev “Kuidasa aidata abistajat (tugiõpilast)“. Kõne all oli suhtlemisoskuse arendamine ja õpilaste julgustamine. Külalised tutvustasid tugiõpilaseks olemise viise ja
ühistegemisi, meie omakorda eelkutseõppe võimalusi. Toimusid mängud, rühmatööd ja vestlusringid. Täname VÜKK i sotsiaalpedagoogi Ene Rebandit ja tegusaid tugiõpilasi ning soovime, et meie koostöö jätkuks.

Eesti sünnipäev

23.02.2012

23. veebruaril toimus Eesti Vabariigi 94. sünnipäeva tähistamine. Piduliku sündmuse valmistas ette ja viis läbi 7. klass ja klassijuhataja Evi Putrolainen. Tõime saali sini-must-valge lipu, sättisime lauale 94 küünalt. Aktuse avas direktor, kõlasid hümn ja luuletused, laulud Eestimaast ning kodust. Seejärel tuli presidendi (Peeter Uzdanovi) sõnavõtt ja autasude kätteandmine. Järgnes pidulik lõuna ja bankett. Pidu lõppes ühislaulmisega. Palju õnne, kallis Eesti!

Töömaailmast kõnelesid Maili ja Marili Viljandi karjäärikeskusest

22.02.2012

Kuidas saab minna Aafrikasse lõvisid ravima?

Karjääri koordinaator teab ja aitab

22. veebruaril külastasid kasvataja Avo rühma õpilasi Viljandi karjäärikeskuse spetsialistid Maili ja Marili.  Joonistati, et end paremini tundma õppida; kõneldi töömaailmast, töötaja palgast. Mida tähendavad sõnad bruto ja neto. Lõpuks jõuti teadmiseni, et kutsevalik on nii oluline  teema ja et ennast veelgi paremini tundma õppida, tuleb veel kokku saada.

Hõissa, vastlad!

21.02.2012

Audi LA

 

Kilpkonn ongi valmis!

 

Draakonile viimane lihv

 

kõik on ametis
Kõik on ametis
ülesanded jagatud

Ülesanded jagatud

 

1.-4. klassi Siilu!

21.veebruar –  HÕISSA, VASTLAD! Täna kerkis kooli juurde tore lumepark: draakon, arvuti, tugitool, auto, kilpkonn, siil. Soovijad kirjutasid stendile oma kujutegemise loo ja tutvustasid oma kuju teisele klassile. Õhtupoole toimus vastlapäeva liulaskmine, mille viisid läbi kolm tublit poissi: Ranek, Renek ja Andris. Ranek valmistas parimatele võistlejatele ka puidust medalid. Andris ja Renek olid tublid kohtunikud. KIIDAN ISE TEGEMISE EEST!

Vastlapäeval Ämmustes

21.02.2012

21. veebruaril toimus maakonna toimetulekuklasside vastlapäev Ämmuste Koolis. Kuigi ilm oli tuisune, ei seganud see meie rõõmsat meelt ja mängulusti. Püüdsime mängult kalu, toimusid teatevõistlused; kelgutasime. Sõime hernesuppi ja vastlakukleid. Mängisime ringmänge ja tantsisime. Järgmisel aastal kohtume jälle!

Valentini päev on Eestis sõbrapäev

14.02.2012

14. veebruaril kaunistasid kooli seinu  sõbrapäeva plakatid, kirjas oli häid soove ja
toredaid salme sõprusest ja sõpradest. Veel oli avatud sõbrapäeva postkast.
Kaarte ja kirju saadeti hulgaliselt, kenamatest kaartidest tegime näituse.
Õhtupoolsel ajal said kõik soovijad veel kaarte meisterdada.

“Metsaelanike aastaring”

14.02.2012

Metsas on põnev

Kuidas ma sarvedega välja näen?

14. veebruaril osalesime toimetulekuklassiga RMK Soomaa Looduskeskuse programmis. Retkejuht Urve tutvustas meile metsaelanike elu talvel. Kõigepealt pandi meile mängult kõigile uued perekonnanimed. Meie hulgas liikus Eda Hiir, Krete Kits, Urve Põder, Kermo Orav, Markus Metskits,   Käisime läbi Kopraraja ja uurisime loodust. Märkasime loomade jälgi. Vaatlesime külmapoiste kujundatud jääst ja lumest valmistatud meistriteoseid. Loodusõpetuse tund õues on nii tore! Täname Keskkonnaametit!

Tegevust alustas tantsutuba

09.02.2012

9. veebruaril toimus kasvataja Ene eestvedamisel tore tantsutuba. Õppisime sambat, rumbat. Lõpetuseks tantsisime veel Kalle Kustat ja Tibutantsu. Tantsutunnid jätkuvad.

Ahtme Kooli õpetajate ja õpilastega kogemusi jagamas

08.02.2012

Lahmusel kena maali taustal. Maalinud õp Maire Reimand

Oleme õues. Töö juhendaja Kuuno Tiitus

Lahmuse mõisaprouaga. Maal valminud aastal 2011, autor õp Maire Reimand

Külalised Ahtme Koolist
8. veebruaril külastasid meie kooli Ahtme Kooli õpetajad ja õpilased. Kuulasime ja vaatasime Ahtme õuesõppealast  filmi ja tegemisi ning meie õpetajad tutvustasid eelkutseõppe võimalusi meie koolis.  Oli tore kogemustevahetamise päev.

Meisterdasime paberist küünlaid

01.02.2012

01.veebruaril toimus koolis KÜÜNLAPÄEVA TEGEVUSTUBA, sest 2. veebruar on küünlapäev. Tegevuses osalesid Milene, Entony, Rainer, Kevin, Denis.