12.2011 arhiiv

Õnne

22.12.2011

ÕNNE JA KORDAMINEKUID UUEL 2012. AASTAL!

Jõulupidu

22.12.2011

Jõulupidu

ARMSAD VANEMAD! TÄNAME TEID OSALEMAST LAHMUSE KOOLI JÕULUPEOL.

HEAD KOLLEEGID JA ÕPILASED! SUUR TÄNU VAHVA JÕULUPEO, TOREDA KOOSTÖÖ JA MEELDEJÄÄVATE SÜNDMUSTE EEST MÖÖDUNUD AASTAL!

TÄNAME JÕULUVANA!

TT1 tähistas toomapäeva

21.12.2011

21. detsember –  toomapäev, suur koristuspäev.  Vestlesime toomapäeva kommetest, mängisime vanu jõulumänge, meisterdasime TT1 õpilastega ise õlgedest  Tahma-Toomase ning saatsime koolimajas liikvele. Nalja sai…

Viisime killukese jõulurõõmu Lõhavere Hooldekeskusesse

21.12.2011

21. detsembril rõõmustasime väikese jõulukavaga Lõhavere Hooldekeskuse inimesi.

Avatud olid jõulueelsed töötoad

20.12.2011

20. detsembril oli avatud kooli JÕULUMAA. Toimetasid erinevad töötoad, kus sai valmistada kaarte, ehteid, klaaspilte, klaasimaale; “taguda” õnne, laulda jõululaule, mängida pilli, joonistada, küpsetada ja kaunistada piparkooke, kuulata ja lugeda muinasjutte.

IV advendil tutvusime Tahma Toomasega

19.12.2011

Meie Tahma Toomas

19. detsember – käes IV advent! 1.-4. klassi õpilased tutvusid lähemalt Tahma Tooma ja toomapäeva lugude, laulude, mängudega.

Jõuluetendusel teatris “Ugala”

16.12.2011

Kardemoni rahvas

Koos pagariga
Koos pildistamas

16. detsembril külastasime teatrit „Ugala“ ja vaatasime jõuluetendust „Kardemoni linna röövlid“. Oli väga tore ja meeleolukas üritus. Etendus on kaasakiskuv ja lõbus. Palju muusikat, naljakaid tegelasi, publikulähedust, hea huumor. Enne etenduse algust oli lastel tore võimalus olla ise Kardemoni linnas, kus sai kujutleda ennast pagariks, soovida salasoove, lasta alla liumäest, koos sõpradega pilti teha, meisterdada, joonistada või lihtsalt piparkoogilõhnalist jõulumeeleolu nautida. Üllatuslik oli ka bussireis, kus mugavasse bussi sisenejaid ootas kommikauss ja bussijuhi lahke naeratus.

Bonifatiuse Gildis toimus ajalootund keskaja traditsioonidest

15.12.2011

15. detsembril osalesid 6., 7. klassi õpilased koos õp Evi Putrolaineni ja Heinrich Jürnaga keskaegses jõulutoas Bonifatiuse Gildis. Esmalt vesteldi jõulupühade ajaloost ja traditsioonidest, mängiti keskaegseid mänge, edasi siirduti meisterdamistubadesse, kus võis valmistada seepi, küünlaid, aknakaunistusi. Lõpetuseks sai mekkida keskaegset jõulusööki ja rüübata kõrvale  jõulujooki. Sellised ajalootunnid on põnevad.

Keskaegne ajalootund Karksi mõisas

13.12.2011

13. detsembril osalesid 8. klassi õpilased ning õpetajad Maire Reimand ja Mati Klamp Karksi mõisas keskaegsel jõulumaal. Saadi ülevaade keskaegsete rüütlite elust-olust ja rüütlivarustusest. Poisid said osaleda mõõga- ja vibuvõistluses. Koos valmistati endale nahkehe. Näidati videofilmi muinaslinnustest. Oli tore ja näitlik ajalootund.

III advent

12.12.2011

12. detsember –  III advent