11.2011 arhiiv

Tervisetund Suure-Jaani Noortekeskuses

30.11.2011

30. novembril käisime koos oma õpetajate ja lisa aasta õpilastega Suure-Jaani Noortekeskuses, kus toimus terviseteemaline tund. Mida kuulsime?
Renek: „Seal räägiti, kuidas hoiduda haigustest ja kuidas kaitsta ennast nakkavate viiruste eest , mis võib ka ära tappa“.
Maria: „Saime teada, kuidas võib aidsi nakatuda ja palju muudki . Mängisime ka mängu, et üks mees luges loo ette ühest tüdrukust ja siis me pidime sellest rääkima ja hinded andma. Lugu rääkis tüdrukust, kes tahtis minna oma poisi juurde, aga ta ei saanud kuidagi üle jõe, sest sild põles ära jne. Saime teada palju vajalikke asju. See õhtu oli tore“ 
Anu: „Meile räägiti seal seksuaalsusest ja seksist. See oli natuke naljakas, aga muidu väga õpetlik. Sinna minek oli väga hea mõte ja mulle meeldis seal väga“ 
Mihkel: „Me käisime Suure-Jaani noortekas, seal panime algul kirja oma nimed, kellaaja ja siis läksime ülesse, kus hakati rääkima igasugustest asjadest. Sain teada seal kollatõvest ja siis veel HIV viirusest.“

Ülekoolilises emakeele tunnis õpiti tundma novembrikuu rahvakalendrit

29.11.2011

29. novembril toimus eesti keele ainekomisjoni eestvedamisel novembrikuu rahvakalendri tähtpäevade viktoriin. Eelnevalt oli stendile pandud materjal tutvumiseks. Tarvis oli teada tähtpäevade kuupäevi, kas need on liikuvad pühad, mis see tähendab? Millised tavad vastavaid tähtpäevi iseloomustavad? Õpilased ja õpetajad osalesid üritusel aktiivselt. See oli suur ülekooliline emakeeletund.

ERIOLÜMPIA EESTI ÜHENDUS TÄHISTAS LAHMUSE KOOLI VÕIMLAS EUROOPA KORVPALLINÄDALAT

17.11.2011

17. novembril 2011. peeti juba viiendat korda Euroopa korvpallinädalat. Tippsündmusena toimusid Lahmuse Kooli võimlas Eriolümpia Eesti Ühenduse korvpalli meistrivõistlused, mille valmistas ette ja viis läbi Lahmuse Kooli korvpalliringi juhendaja Kuuno Tiitus. Korvpallinädala eesmärk on propageerida puuetega inimeste hulgas korvpallimängu. Selle aasta eripäraks oli kaasata tavakoolide õpilasi erinevatesse spordiprojektidesse. Gümnaasiumi õpilased osalesid hariduslike erivajadustega kooli õpilaste võistkondades, kuid korvi nad visata ei võinud, mängudele andsid aga hoogu juurde küll. Korvpallinädala raames toimusid võistkondlikud- ja individuaalvõistlused, kus kõik osalejad said end proovile panna. Osa võttis kuus kooli: Kammeri Kool, Kaelase Kool, Vaeküla Kool, Kroonuaia Kool, Lahmuse Kool, Võhma Gümnaasium.
Tulemused:
Individuaalharjutused, milles üksteiselt mõõtu võeti, olid süstik, suur kaheksa, kolm tabamust. Kolme ala parimaiks osutusid Lahmuse poisid Rauno Zanin, Kevin Happonen, Peeter Uzdanov.
I divisjon: I koht – Lahmuse Kool, II koht – Vaeküla Kool, III koht – Kammeri Kool
II divisjon: Kaelase Kool, Kroonuaia Kool
Võistkondlik arvestus: Lahmuse Kool, Kammeri Kool, Kaelase Kool, Võhma Gümnaasium, Kroonuaia Kool, Vaeküla Kool. Õp Kuuno Tiitus tänab kolleege suurepärase koostöö eest, samuti projekti rahastajaid Euroopa Liitu ja korvpalli Föderatsiooni FIBA, toetajaid „Popsporti“ ja EO Eesti Ühendust. Täname osalemast Võhma Gümnaasiumi korvpallipoisse ja loodame edaspidisele meeldivale koostööle ka teiste tavakoolidega!

Kutse- ja täiskasvanuhariduse osakond Lahmusel nõupäeva pidamas

16.11.2011

16. novembril pidas Kutse- ja täiskasvanuhariduse osakond Lahmuse Koolis diskussiooni teemal „Kuidas erivajadustega õpilaste kool valmistab oma õpilasi ette töömaailmas toimetulekuks“. Diskussiooni juhtis Andres Pung, seejärel tutvustas direktor Heinrich Jürna Lahmuse Koolis toimivat eelkutseõppe süsteemi ja erialasid. Koostööst Viljandi Ühendatud Kutsekooliga kõneles Anne Lapp. Töine päev lõppes vestlusringiga, kus Lahmuse eelkutseõpetajad kõnelesid oma kogemustest.

Töö saadeti konkursile “Minu sõbralik poekott”

14.11.2011

14. november oli tähtaeg, mil sai osaleda konkursil „Minu sõbralik poekott“. Nimelt korraldas Keskkonnaamet 21.-29. novembrini „Jäätmetekke vähendamise nädala“, see tähendas, et konkursil osalemiseks tuli valmistada taaskasutatud tekstiilist poekott. Meie kooli käsitööõpetaja Kaja Saare juhendamisel valmisid õpilaste poolt toredad kotid – Milene valmistatud kott saadeti konkursile.

Head isadepäeva!

11.11.2011

11. novembril joonistasid ja kirjutasid kunstiringi õpilased õpetaja Maire Reimandi eestvedamisel isadest ja isadele. Üles seati kena näitus – HEAD ISADEPÄEVA!

Tervisepäev

10.11.2011

10. novembri TERVISEPÄEVA valmistas ette kasvataja Aire Seero. Meid külastasid Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli üliõpilased Kärt, Kairit ja Kirsi. Tudengid korraldasid õpilastele asjalikke ja tervisekasvatusel põhinevaid vestlusringe. Kõne all oli suitsetamise, alkoholi, narkootikumide halb mõju tervisele ning seksuaalkasvatus. Peale vestlusi mängiti koos, sest rõõmus meel ja positiivne ellusuhtumine on tervise põhialus.

Hingedepäeva mängutund

02.11.2011

2. novembril korraldas kasvataja Ene Lippus oma rühmas hingedepäeva mõtiskluse, mõistatuste- ja mängudetunni.

ÕE koosolek 2. novembril kell 14.10

02.11.2011

2. novembril kell 14.10 toimub huvijuhi ruumis õpilasesinduse koosolek.

Külas Viljandi sotsiaalpedagoogid

01.11.2011

1. novembril külastasid Lahmuse Kooli Viljandi linna koolide sotsiaalpedagoogid. Ringkäigul tutvuti koolikompleksiga, peale seda toimus vestlusring ja vahetati kogemusi.