11.2009 arhiiv

Süttis esimene advendiküünal

30.11.2009

30. novembril külastas meie kooli EELK Suure-Jaani koguduse õpetaja Kristi Sääsk. Ta kõneles advendiajast ja süütas esimese advendiküünla. Koos mõtisklesime, mis teeb jõuludest õiged jõulud… Nendeks on küünlad, lumi, kuusk, kingitused, sõbrad, pere, jõuluvana, jõulusöök, piparkoogilõhn…

Õppekäigust Suure-Jaani kirikusse kirjutab Milene Saar:

23.11.2009

23. novembril külastasime Suure-Jaani kirikut. Saime teada, et Suure-Jaani kiriku torni kõrgus on 57 meetrit. Suure-Jaani kirik on Johannese nimeline. Torni tipus on kukk. See kirik on üle 700 aasta vana. Suure-Jaani kirikuõpetaja nimi on Kristi Sääsk. Inimesed võisid igal ajal minna kirikusse varjule. Õpetaja Kristi Sääsk võrdles kirikut kuninga lossina, kuhu sisenedes tuli käituda väärikalt. Mehed võtsid mütsi peast, õpetaja juttu kuulati vaikselt. Kindlasti tuleb kirikus välja lülitada mobiiltelefon.

Suure-Jaani postkontoris Eesti Posti sünnipäeva tähistamas

20.11.2009

20. novembril külastasid toimetulekuklasside õpilased ja nende õpetajad Suure-Jaani postkontorit. Õpilased olid eelnevalt tunnis joonistanud kaarte, mis oli nüüd hea posti panna. Õpiti kirjale aadressi kirjutama ja tutvuti postiljoni tööga.

Hingedepäevale mõeldes

20.11.2009

4. novembil oli külas Kristi Sääsk, kes kõneles hingest.

Sünnipäevapidu

19.11.2009

19. novembril toimus õpilaste sünnipäevapidu, kes sündinud 01. juulist kuni 31.detsembrini. Õp Janne Leemets korraldas võimlas erinevaid võistlusmänge ning õp Mati Klamp karaokeõhtu.

Mardid, kadrid

18.11.2009

18. novembril korraldasid I, II, III, IV rühm ja nende kasvatajad Aire, Anne, Edith, Eve mardi-kadriõhtu.

Õppekäik Väätsale, kus tutvuti prügimajandusega

18.11.2009

18. novembril korraldasid õpetajad Helen Rajamäe ja Aurelika Reimann õppekäigu Väätsa prügilasse. Prügimajandus peab olema kooskõlas keskkonna- ja looduskaitse põhimõtetega.
Kaasaegne prügila ei ole ainult jäätmete ladestamiskoht vaid mitmekülgne jäätmekäitluskeskus, mis pakub erinevaid võimalusi jäätmete sorteerimisel, valikkogumisel kui ka taaskasutamisel.

Töövarjupäev

17.11.2009

17. novembril leiab aset juba 13. üle-eestiline töövarjupäev. Selle
päeva eesmärk on tutvustada noortele erinevate ametite argipäeva.
Lahmuse Kooli LÕK LA klasside õpilased tutvusid erinevate ametitega Suure-Jaani valla asutustes. Tüdrukud jälgisid kasvatajate toimetamisi lasteaedades „Sipsik“ ja „Traksik“. Poisid tutvusid autolukksepa ametiga autohooldus asutustes. Toimetuleku LA klassi õpilased vaatlesid meie koolis töötavate inimeste tööd. Nii jälgiti remondimehe – Mati Hanseni, õpilaskodu komandandi – Laivi Otsa, koka – Merike Solo, majahoidja – Uno Jürissoni töid ja tegemisi. Täname kõiki, kes aitasid kaasa töövarjupäeva õnnestumisele.

Päinurmes golfiväljaku avamisel

12.11.2009

12. novembril kutsus Päinurme Internaatkool meie õpilasi minigolfiväljaku avamisele. Toimus koolide vaheline golfivõistlus, kus Lahmuse Kool saavutas I koha. Õpilastega käis võistlemas õp Kristjan Kärt.

Tervisetunde viisid läbi üliõpilased

11.11.2009

11. novembril toimusid meie koolis tervisetunnid. Külalised olid Tallinna Tervishoiukõrgkooli III kursuse üliõpilased Minna-Mai Bergmann ja Katri-Liis Loori. Vestlusringid toimusid teemadel: tervislik toitumine, puhtus ja kord, A-hepatiit, gripp, suitsetamine, alkohol. Ürituse valmistas ette kasvataja Aire Seero.