05.2009 arhiiv

Sünnipäevapidu

22.05.2009

21. mail tähistasime nende õpilaste sünnipäevi, kes on sündinud jaanuari kuust juuni kuuni. Sel õhtupoolikul oli kõik kuidagi „sünnipäevalik“. Õnnitleti sünnipäevalapsi, lauldi neile, söödi õues kaneelisaiu, grilliti lõkkel vorstikesi, mängiti igasuguseid vahvaid mänge. Tüdrukud esitasid tantsu ja laulsid. Järgnes karaoke.

Loodusretk Labidakivi juurde

22.05.2009

21. mail osalesid 2.,3.,4. klassi õpilased koos õp Evi Putrolaineni ja Eda Saaremetsaga RMK Aimla Looduskeskuse programmis „Meeltega metsa“. Programmi eesmärgiks oli õppida tunnetama ümbritsevat loodust erinevate meelte abil; õppida tundma enamlevinuid puid, taimi. Olla loodusele hea sõber. Retke juht oli Pille Udam, kes kõneles tähtsatest asjadest lihtsas keeles. Kuulasime metsa hääli, tegime mikromatka „sipelgana“ (vaatamine), kogusime looduse lõhnad „meelolu purki“ (haistmine), maitsesime metsakohvikus kuusevõrseid, jõhvikakomme, võililli, kortslehti, kasemahla. Mängisime „kompimismängu“, „oravamängu“. Lõpuks jõudsime Labidakivi juurde. Mõõtsime, et kivi ümbermõõt on kakskümmend last, kes hoiavad kätest kinni! Tänu retkejuht Pillele oli meil väga põnev ja õpetlik päev looduses.

Loodusretk Tõrvaaugu-Saeveskile

22.05.2009

18. mail osalesid 5., 7. klassi õpilased ning õpetajad Kaja Saar ja Eve Kärt RMK Aimla Looduskeskuse programmis „Mine metsa – miks sinna minna?“
Retke juht oli Pille Udam, kellega koos uuriti pärandkultuuri metsas, vaadeldi loodusobjekte, tutvuti metsas elavate organismidega (puud, taimed, loomad). Meile kõneldi, kuidas tõrva toodeti; Et tõrvategemise ahju kõrval seisis üks puust nikerdatud mehike, kes pidi tõrva kaitsma. Nägime metsavendade onni. Joonistasime söega laastudele peremärki. Mängisime puude õppimise mängu, „sipelgaid“, „karjust ja lambaid“. Oli väga põnev päev.

Praktikanädal

15.05.2009

Lisa-aasta klass käis praktikal Olustvere Maamajanduskoolis.

Tähetornis Orion

14.05.2009

14. mail osales grupp õpilasi ja õpetajad Raivo Roosi ja Mati Klamp Olustvere tähetornis “Orion”. Õppereis sai võimalikuks tänu keskkonnahariduse programmile. Tehti põnevaid katseid, täideti töölehti. Täname Oskar Noorkõivu väga huvitava aktiivõppetunni eest.

Kooli spordipäev

14.05.2009

14. mail toimus kooli kehalise kasvatuse õpetaja Kristjan Kärdi eestvedamisel kevadine spordipäev. Alad, milles jõudu prooviti olid kaugus, pallivise, kuulitõuge, 60 m jooks, 200 m jooks. Peale põhivõistlusi toimusid õpetaja Janne Leemetsa ja Aurelika Reimanni poolt läbiviidud teatevõistlused ning õpetajate ja õpilaste vaheline jalgpallilahing.

Tüdrukud võistlesid rahavastepallis

12.05.2009

12. mail võistlesid Lahmuse Kooli tüdrukud rahvastepallis. Võistlus toimus Kiigemetsa Koolis. Saavutati III koht.

Interaktiivsel näitusel “Jälg metsas”

07.05.2009

7. mail külastasid soovijad 6.-9. klassist ning õpetajad Saima Männik ja Raivo Roosi rändnäitust “Jälg metsas” Viljandi Spordihoones. Seal võisid kõik ette kujutada, millise jälje nad endast metsa maha jätavad.

“Retk rabas” Riisa matkarajal

05.05.2009

5. mail osalesid Lahmuse Kooli 2.-7. klassi õpilased koos õpetajate Evi Putrolaineni ja Kaja Saarega loodusõppe programmis Soomaal. Tutvuti metsa- ja rabataimedega. Õpiti tundma leppemärke, lahendati töölehti. Valmistati isegi herbaarium ning lahendati ristsõna.

Jalgpallinädala avalöök

05.05.2009

UEFA ja Euroopa Eriolümpia ülemaailmse jalgpallinädala raames toimus 5.mail Suure-Jaani Gümnaasiumi staadionil üks Eestis korraldatavatest turniiridest selles raames. Turniirilt võtsid osa Lahmuse kooli, Tääksi ja Suure-Jaani Gümnaasiumi koondvõistkond, Vaeküla Kooli ja Kroonuaia Kooli võistkonnad. Sellesse Eriolümpia projekti oli ka kaasatud tavakooli lapsed. Võistluste avalöögi andis noorte ühendvõistkond Suure-Jaani Vallavalitsuse vastu. Tulemusega 0:0 võitis sport. Peale sõpruskohtumist algas  pärisvõistlus. Terve päev põnevaid heitlusi kulmineerus Kroonuaia Kooli võiduga, teine oli Tääksi ja Suure-Jaani Gümnaasiumi I võistkond ning kolmanda koha saavutas Tääkis ja Suure-Jaani Gümnaasiumi II koosseis.